Kehityspolku optimistipurjehduksen jälkeen

Zoom

Turun pursiseuralla on kolme Zoom-jollaa, jotka ovat junioreiden käytössä. Seuran jollat voidaan antaa junioreille käyttöön nimikkoveneiksi, jotta he voivat kokeilla luokkaa ilman suurempia investointeja. Seuran Zoom-tiimi harjoittelee valmentaja Jonas Krogellin johdolla

E-jolla

Turun Pursiseuran E-jollatiimi harjoittelee tavoitteellisesti kesäkaudella vähintään kaksi kertaa viikossa. Talvikauden fysiikkatreenit ovat Turun Seudun Urheiluakatemiassa. Keskiviikkoisin osallistutaan TPS:n ja ASS:n järjestämiin Ursuit Cup -kilpailuihin. Lisäksi osallistutaan Suomen Eurooppa-jollaliiton ranking-kilpailusarjaan ja leireihin.

606-purjehdus

Turun Pursiseurassa on mahdollisuus treenata ja kilpailla seuran 606-veneillä. Mukaan on helppo tulla, sillä TPS:n rannassa järjestetään viikoittain yhteistreenit. Toimintaan voi tulla mukaan, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta purjehduksesta.

Ohjaajana toimiminen

Nuorille pyritään tarjoamaan mahdollisuus osallistua seuratoimintaan ohjaajana tai valmentajana. Ohjaajana toimiminen edellyttää erinomaisia purjehdustaitoja. Nuoret voivat alkaa toimia noin 16-vuotiaana apuohjaajana kokeneempien ohjaajien valvonnassa. Seuraavassa vaiheessa nuori voidaan lähettää Suomen purjehdus ja veneilyliiton ohjaajakurssille, jonka jälkeen hän voi toimia vastuuohjaajana. Täysi-ikäiset nuoret voivat siirtyä toimimaan vastuuohjaajana, mikäli heillä on riittävät taidot ja valmiudet. Kilpailukokemusta omaavat nuoret voivat suorittaa valmentajakoulutuksen. Seura pyrkii tukemaan nuorten koulutuksia.

Kölivenepurjehdus miehistön jäsenenä

Turun seudulla on aktiivista kilpailutoimintaa köliveneluokissa. Nuoria pyritään aktiivisesti kannustamaan osallistumaan miehistön jäsenenä mukaan kölivenetoimintaan.