Juhannus on keskikesän juhla, jota vietetään kesäpäivänseisauksen tienoilla. Suomalaiseen Juhannukseen kuuluvat kiinteästi juhannussauna, juhannuskokko ja mukavaa yhdessäoloa. Pursiseuramme Juhannusjuhlaa on vietetty perinteisin menoin eri saaritukikohdissamme ja saaristomeren eri satamissa.

Tänä kesänä vietämme juhannuksen Katanpään linnakesaaressa

Tervetuloa viettämään Juhannusjuhlaa Uudenkaupungin Katanpään saarelle 23. – 25.6.2017. Kokoonnumme Pyytinkarille ja sieltä purjehdimme juhannusaattoaamuna Katanpäähän . Perillä meitä odottaa aattona iltapäiväsauna, juhannussalon pystytys ja kokko.  Juhannuspäivän ohjelmaan kuuluu iltapäiväsauna ja yhteinen juhannusbuffetti.

Aikataulu aattona:
saapuminen alkuiltapäivästä
juhannussauna  klo 16-17  (naisten ja miesten sauna, kaksi saunaa käytössä)
Illemmalla osallistumien juhannussalon pystytykseen, juhannuskokko

Juhannuspäivä:
tutustuminen saareen
sauna  klo 16-17  (naisten ja miesten sauna, kaksi saunaa käytössä)
juhannusbuffetti klo 18

Juhannusjuhlan hinta on aikusilta 50 e/hlö,  lapsilta 5v-12v 18 e/hlö ja alle viisivuotiaat ilmaiseksi. Hinta sisältää venepaikan, saunat ja juhannusbuffetin.

Pursiseuralaisille on varattu 15 venepaikkaa, sitovat ilmoittautumiset  31.5.mennessä TPS kotisivujen kautta.

KATANPÄÄ (60°36,82′ P, 21°10,76′ I), satamanumero 920, karttasarja D723

Katanpään entinen linnakesaari Kustavin saaristossa on Selkämeren kansallispuiston eteläisin käyntikohde. Linnake on Venäläisten perustama 1915-1917 , miltä ajalta on osa saaren rakennuskannastakin. Rannikkotykistö on ollut saaren isäntä 1921-1999 ja nykyisin saari on Metsähallituksen omistuksessa ja matkailukäytössä.