Turun Pursiseura ry on aktiivinen toimija ja liikuttaja, joka tarjoaa mahdollisuuksia koko perheelle kunto-liikunnasta huippu-urheiluun. Seurassa on tällä hetkellä jäseniä 1535 ja veneitä rekisterissä 596. Seuran kotisatama Ruissalossa on ympäristöystävällinen Roope-satama, lisäksi Turun Pursiseuralla on kolme omaa saarta jäsenten virkistyskäyttöön. Seuran junioritoiminnalla on Olympiakomitean ja Suomen Purjehdus ja Veneilyn myöntämä Tähtiseura-tunnus.

Turun Pursiseuran ohjeistus koronaan liittyen (päivitetty 31.3.2020)

Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, ministeriöiden, Olympiakomitean ja Suomen Purjehdus ja Veneilyn linjauksia koronan suhteen. Tilanne muuttuu jatkuvasti ja päivitämme ohjeistuksiamme tarvittaessa.

Toimisto on normaalisti avoinna. Toki turhaa käyntiä myös toimistossa on syytä välttää. Peruutamme/siirrämme suunnitellut tilaisuudet ja koulutukset 13.5. asti tai mietimme niille vaihtoehtoisia toteutustapoja. Tiedotamme näiden osalta vielä tarkemmin myöhemmin.

Sääntömääräinen kevätkokous siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Kokouskutsu lähetetään jäsenille kaksi viikkoa tuota ajankohtaa aikaisemmin.

Runkokatsastuksia tehdään parhaillaan. Katsastustapahtuma on yksityinen, mutta on suositeltavaa noudattaa viranomaisten antamia ohjeita. Mikäli katsastuksen läpivienti on välttämätöntä, suosittelemme hyvää valmistautumista seuraavasti:

  • Katsastukseen osallistuu vain kaksi henkilöä: veneenomistajan edustaja ja katsastaja.
  • Veneenomistajan edustaja ja katsastaja ovat täysin terveitä, eivät kuulu riskiryhmiin, ovat alle 70-vuotiaita ja ottavat huomioon myös perheidensä/läheistensä terveydentilan.
  • Katsastajan ja veneenomistajan edustajan on noudatettava hyvää hygieniaa ja kahden metrin etäisyyttä toisistaan.
  • Katsastus tehdään katsastajan ja veneenomistajan edustajan yhteisellä suostumuksella. Katsastaja voi siis myös kieltäytyä katsastuksen tekemisestä.
  • Katsastus voidaan tehdä myös etäkatsastuksena, joka tapahtuu veneen omistajan avustamana.

Tarkempaa tietoa veneen katsastuksesta poikkeusaikana löytyy täältä

Vesillelaskut Ruissalon kotisatamassa ovat mahdollisia normaaliin tapaan, mutta silloinkin tulee noudattaa viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä. Yhteislaskun osalta tiedotamme siihen osallistuvia erikseen.

Kotisatamassa Purjehduskeskuksen pukuhuoneet ja iso sauna sekä Heikki Bang -sali ovat suljettuja toistaiseksi. Tukikohtien saunat ovat poissa käytöstä toistaiseksi, samoin Pyytinkarin purjehdusmaja ja Svinön grillipaviljonki.

Kaikessa seuratoiminnassa tulee noudattaa viranomaisten antamia voimassaolevia määräyksiä ja ohjeita. Keskeistä on huolehtia hygieniasta, pitää suositellut etäisyydet kanssaihmisiin kaikissa tilanteissa, huolehtia riskiryhmien suojaamisesta sekä pysyä kotona flunssaisena, nuhaisena tai muutenkaan oireilevana. Huolehtimalla näistä asioista, voimme ulkoilmalajina edelleen tarjota jäsenillemme iloa harrastuksen puitteissa, vaikkakin tällä hetkellä rajoitetusti.

Ajankohtaista

Veneilyturvallisuus-iltapäivä 22.3.2020 (peruutettu)

Tervetuloa koko perheen turvallisuusiltapäivään Kaarinan uimahalliin 22.3. klo 15! Koulutus ja testaukset ovat osallistujille maksuttomia, mutta varaudu maksamaan paikan päällä uintimaksu (aikuiset 6 e, opiskelijat 3,5 e, eläkeläiset 3,5 e, lapset 5-16 v. 3 e).

Veneily ja saaristo -teemaillat

Veneily ja saaristo -teemaillat Uuden veneilykauden alkamista ei onneksi enää pitkään tarvitse odottaa. Tulevia veneilykelejä odotellessa on hyvä täydentää omaa osaamista. Maaliskuun Veneily ja saaristo -teemaillat tarjoavat tähän tällä kertaa mainion paketin....

Kesän 2020 eskaaderit

Vuoden 2020 eskaaderien infotilaisuudet Kesän 2020 eskaaderien infotilaisuudet pidetään TPS Purjehduskeskuksen Heikki Bang -salissa helmikuussa. Puolan eskaaderin infoilta on tiistaina 11.2. klo 18.30 ja Tukholman saariston eskaaderin infoilta tiistaina 18.2. klo...

Swan European Regatta 2020

Facebook

Seuran tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Tapahtumat - huhtikuu 2020 › Juniorikurssit

Calendar of Tapahtumat

Calendar of Tapahtumat
maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

Kevätkokous – SIIRRETÄÄN MYÖHEMMIN ILMOITETTAVAAN UUTEEN AJANKOHTAAN

17
18
19
20
21
22

Päällikkökurssi

Kilpapurjehdusilta

23
24
25
26
27
28
29
30
1

Lipunnosto – Facebook live -tapahtuma

2
3
+ Vie tapahtumat