Junioritoiminta 

Junioritoiminta Turun Pursiseurassa

Turun Pursiseura on Tähtiseura. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

 

Turun Pursiseura kannustaa urheilulliseen elämäntapaan ja tukee veneilyharrastuksen kehittymispolkua juniorista aikuiseksi. Seura on sitoutunut tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön ehkäisyyn juniorien harrastus-, valmennus- ja kilpailutoiminnassa.

 

Reilusti vesille -opas on tarkoitettu junioreille, heidän vanhemmilleen, ohjaajille, valmentajille sekä kaikille junioritoimintaan osallistuville. Lasten harrastamisessa keskiössä ovat liikunnan ilo, tasapuolisuus sekä toiminnan turvallisuus. Vastuu näiden toteutumista on kaikilla junioritoiminnassa mukana olevilla.

 

Turun Pursiseura tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia seuraavissa ryhmissä: Optiharrastajat, Optihaastajat ja Optitiimi, Zoom-valmennusryhmä sekä E-jolla – valmennusryhmä. Seuralla on käytössä juniorikoulutuksessa kymmenen optimistijollaa, kolme zoomia ja laser. Lisäksi Pyytinkarilla ja Svinössä on käytössä oppijollat.

 

Junioreiden Purjehduskoulussa järjestetään vuosittain tasokurssit optimistijollilla ja lisäksi kurssi kevyt- venepurjehduksesta kiinnostuneille 13-16 -vuotiaille nuorille. Kursseista vastaavat seuran omat juniori- ohjaajat ja -valmentajat, joita ohjataan osallistumaan lajiliitto SPV:n koordinoimaan ohjaaja- ja valmentaja- koulutukseen.

 

 

Purjehtijanpolku optimistijollailun jälkeen

 

Zoom

 

Turun pursiseuralla on kolme Zoom-jollaa, jotka ovat junioreiden käytössä. Seuran jollat voidaan antaa junioreille käyttöön nimikkoveneiksi, jotta he voivat kokeilla luokkaa ilman suurempia investointeja. Seuran Zoom-tiimi harjoittelee valmentaja Jonas Krogellin johdolla

 

E-jolla

 

E-jollatiimi harjoittelee tavoitteellisesti kesäkaudella vähintään kolme kertaa viikossa. Talvikauden fysiikkatreenit ovat yhdessä Turun Suunnistajien kanssa.  Lisäksi tehdään omaehtoisia harjoituksia. Keskiviikkoisin osallistutaan TPS:n ja ASS:n järjestämiin Ursuit Cup -kilpailuihin. Lisäksi osallistutaan ranking-kilpailusarjaan ja leireihin.

 

606-purjehdus, 49er

 

Turun Pursiseurassa on mahdollisuus treenata ja kilpailla seuran 606-veneillä tai 49er-veneellä.

 

Ohjaajana toimiminen

 

Nuorille pyritään tarjoamaan mahdollisuus osallistua seuratoimintaan ohjaajana tai valmentajana. Ohjaajana toimiminen edellyttää erinomaisia purjehdustaitoja. Nuoret voivat alkaa toimia noin 16-vuotiaana apuohjaajana kokeneempien ohjaajien valvonnassa. Seuraavassa vaiheessa nuori voidaan lähettää SPV:n, jonka jälkeen hän voi toimia vastuuohjaajana. Täysi-ikäiset nuoret voivat siirtyä toimimaan vastuuohjaajana, mikäli heillä on riittävät taidot ja valmiudet. Kilpailukokemusta omaavat nuoret voivat suorittaa valmentajakoulutuksen. Seura on sitoutunut tukemaan nuorten koulutuksia.

 

Kölivenepurjehdus miehistön jäsenenä

 

Turun seudulla on aktiivista kilpailutoimintaa köliveneluokissa. Nuoria pyritään aktiivisesti kannustamaan osallistumaan miehistön jäsenenä mukaan kölivenetoimintaan.