Junioritoiminta

Junioritoiminta Turun Pursiseurassa

Turun Pursiseura on Tähtiseura. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Turun Pursiseura kannustaa urheilulliseen elämäntapaan ja tukee veneilyharrastuksen kehittymispolkua juniorista aikuiseksi.

Turun Pursiseura tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia seuraavissa ryhmissä: Optiharrastajat, Optihaastajat ja Optitiimi, Zoom-valmennusryhmä sekä E-jolla – valmennusryhmä. Seuralla on käytössä juniorikoulu- tuksessa kymmenen optimistijollaa, kolme zoomia ja laser. Lisäksi Pyytinkarilla ja Svinössä on käytössä oppijollat.

Junioreiden Purjehduskoulussa järjestetään vuosittain tasokurssit optimistijollilla ja lisäksi kurssi kevyt- venepurjehduksesta kiinnostuneille 13-16 -vuotiaille nuorille. Kursseista vastaavat seuran omat juniori- ohjaajat ja -valmentajat, joita ohjataan osallistumaan lajiliitto SPV:n koordinoimaan ohjaaja- ja valmentaja- koulutukseen.