Turun Pursiseura

Turun Pursiseura on perinteikäs, laadukkaita palveluja tarjoava seura, jonka toiminnan runko muodostuu juniorityöstä, koulutustoiminnasta, kilpapurjehduksesta ja matkaveneilystä. Seuran tavoitteena on olla aktiivinen toimija, jossa korostuu yhteisöllisyys ja hyvä henki.

Seuramme arvoja ovat yhteisöllisyys, kasvu ja kehitys, toiminnan laadukkuus, monipuolisuus ja pitkät perinteet. Seuramme toimii monipuolisesti yhteiskuntavastuunsa kantamiseksi ja sen edustajat ovat aktiivisesti mukana Suomen Purjehdus ja Veneilyn toiminnassa. Turun Pursiseura on toiminut aloitteentekijänä seura- ja yhdistysrajat ylittävässä ympäristöjaoksessa, jonka tavoitteena on lisätä veneilijöiden tietoa ympäristöstä.

Turun Pursiseura tarjoaa jäsenilleen monipuolisia aktiviteetteja, ammattitaitoista ja ajantasaista koulutusta sekä edistää junioritoimintaa ja kilpaurheilua. Kotisatama ja toiminnallinen Purjehduskeskus sijaitsevat Ruissalossa. Lisäksi seuralla on kolme korkeatasoista saaritukikohtaa Saaristomerellä.

Nuorten ja aikuisten purjehduskoulumme sekä katsastustoimintamme kouluttavat ja levittävät turvallisen veneilyn viestiä laajalle yhteiskuntaan. Purjehduskeskuksemme on rakennettu avoimeksi ja esteettömäksi, satamassamme harjoittelee Special Olympics -tiimi sekä omien junioreidemme seurana muita alueen nuoria. Tutustutamme vuosittain laajan joukon nuoria ja aikuisia purjehdusharrastukseen – myös sosiaalisen osallistamisen hengessä.

Seuran kotisatama on Pidä Saaristo Siistinä ry:n validoima Roope-satama, jossa on huolehdittu niin kotitalousjätteiden kuin ongelmajätteiden asianmukaisesta lajittelusta ja septityhjennyksestä myös seuran ulkopuolisia veneilijöitä palvellen. Satamassa on laituri- ja talvitelakointipaikat noin 200 veneelle. Käytössä on neljä nosturia: 6,3 ton, 4 ton, 650 kg Demag ja mastonosturi. Satama toimii myös vierassatamana. Ravintola Maininki on avoinna toukokuusta syyskuuhun. Vuonna 2012 valmistunut Purjehduskeskus on keskeisessä roolissa koulutus-, tapahtuma- ja kokouskäytössä. Rakennuksessa on myös sataman sauna- suihku- ja saniteettitilat.

Turun Pursiseura on yksi Suomen suurimpia kilpailujärjestäjäseuroja, niin kilpailuiden mittakaavassa kuin koulutettujen ja lisensoitujen kilpailutoimihenkilöiden määränkin mukaan mitattuna. Vastaamme alueellamme säännöllisestä kilpailutoimihenkilöiden ja uusien kilpailujärjestelytehtävistä kiinnostuneiden koulutuksesta SPV:n laatujärjestelmän mukaisesti. Turun Pursiseura toimii alueellisena harjoittelukeskuksen. Teemme yhteistyötä Turun Seudun Urheiluakatemian kanssa. Turun Pursiseuralla harjoittelee myös Special Olympics – ryhmä, joka käyttää harjoitteluveneinään seuran 606:sia.

Turun Pursiseura on Tähtiseura. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Turun Pursiseura tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia seuraavissa ryhmissä: Optiharrastajat, Optihaastajat ja Optitiimi, Zoom-valmennusryhmä sekä E-jolla – valmennusryhmä. Seuralla on käytössä juniorikoulu- tuksessa kymmenen optimistijollaa, kolme zoomia ja laser. Lisäksi Pyytinkarilla ja Svinössä on käytössä oppijollat. Junioreiden Purjehduskoulussa järjestetään vuosittain tasokurssit optimistijollilla ja lisäksi kurssi kevyt- venepurjehduksesta kiinnostuneille 13-16 -vuotiaille nuorille. Kursseista vastaavat seuran omat juniori- ohjaajat ja -valmentajat, joita ohjataan osallistumaan lajiliitto SPV:n koordinoimaan ohjaaja- ja valmentaja- koulutukseen.

Seuramme purjehduskoulu on yksi Suomen suurimmista seurakouluista. Koulumme toiminta perustuu SPV:n ja Traficomin ohjaamaan koulutukseen. Kouluttajamme ovat kokeneita, koulutettuja purjehduksen kouluttajia. Koulutus tapahtuu seuran 606-veneillä sekä kouluttajien omilla veneillä. Turun Pursiseuran kautta jäsenillä on mahdollista saada todistus Kansainvälisen huviveneen kuljettajankirjan hankintaa varten. Teemme koulutusyhteistyötä muiden toimijoiden kanssa, jolloin mahdollistetaan jäsenistölle mm. CEVNI- ja VHF-koulutuksia.