Purjehduksesta harrastus

Purjehdus on mukava, monipuolinen ja liikunnallinen harrastus. Jollapurjehduksen alkeiskurssi antaakin hyvä valmiudet purjehduksen aloittamiseen. Omaa venettä ei tarvita, vaan kurssilaiset saavat käyttää seuran optimistijollia.

Lasten kesäkurssit

Koulujen kesälomakauden myötä alkavat myös lasten purjehduskurssit. Kurssit järjestetään maanantaista perjantaihin klo 9–12 (juhannusviikolla ja elokuussa maanantaista torstaihin klo 8.30–12).

Kurssilla

• tutustutaan optimistijollaan
  • opetellaan purjehduksen perusteita,yleisiä merimiestaitoja ja yleisimmät solmut
  • harjoitellaan veneen hallintaa erilaisissa tuulissa ja tilanteissa.

Kurssin lopuksi harjoitellaan veneen kaatamista, joka suurimmalle osalle on kurssin odotettu loppuhuipennus. Harrastuksen aloittamisen ainoana edellytyksenä on uimataito ja vähintään 7 vuoden ikä.

Turun Pursiseuran purjehduksen alkeiskurssi on mukavin, turvallisin sekä helpoin tapa päästä mukaan purjehdusharrastukseen! Kaiken hauskan keskellä lapsi huomaa yhtäkkiä, kuinka helposti ja nopeasti vene kulkee pysyen silti hyvin omassa hallinnassa. Kurssin sisältö pohjautuu Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n suosituksiin, ja kurssin ohjaajat ovat koulutettuja. Yhden kurssin osallistujamäärä on maksimissaan 12 lasta, ja ohjaajia kurssilla on kolmesta neljään, riippuen osallistujien lukumäärästä ja iästä. Näin jokaiselle kurssille osallistuvalle lapselle voidaan tarjota turvallinen perehdytys purjehduksen saloihin.

Ensimmäinen testi turvallisesti uimahallissa

Kaikilla tulevan kesän alkeiskursseille ilmoittautuneilla on mahdollisuus testata jollaa ja sen kaatamista jo ennen kurssin alkua lämpimässä vedessä uimahallissa. Turun Pursiseura järjestää harjoitustilaisuuden yhdessä Turun alueen muiden seurojen kanssa Turun Uimahallissa sunnuntaina 7.4. klo 9–12. Ohjelmassa on erilaisia jollapurjehdukseen liittyviä harjoituksia ja leikkejä – hauskimpana ja tärkeimpänä jollan kaataminen.

Tähtimerkki toiminnan laadun takeena

Turun Pursiseura on saanut Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n sekä Olympiakomitean myöntämän tähtiseurastatuksen tunnustuksena laadukkaasta urheiluseuratoiminnasta lasten ja nuorten parissa. Ilo ja innostuneisuus, kuten myös kaveruus ja turvallisuus ovat avainsanoja toiminnassa.

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöihin kuuluvien seurojen laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoilleen. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

”Sain jollakurssin lahjaksi kummeiltani. Innostuin purjehduksesta kurssilla tosi paljon ja jatkoin saman tien seuraavan tason kurssille. Sieltä valmentaja Venla huomasi mut ja kannusti mukaan edistyneempien viikkotreeneihin.”

Lauri 13 vuotta

Mahdollisuus harrastaa ilman kalliita harjoitusmaksuja

Alkeiskurssin läpäistyä lapsi on taidoiltaan valmis jatkamaan purjehdusharrastusta Turun Pursiseuran Optiharrastaja-ryhmässä. Lasten harrastusten kalliista hinnoista on keskusteltu viime aikoina paljon. Turun Pursiseura haluaa poiketa valtavirrasta ja säilyttää harrastamisen kynnyksen matalana tarjoamalla harrastusmahdollisuuden jokaiselle ilman korkeita harjoitusmaksuja.

Siksi viikoittaiset Optiharrastajien treenit ovat osallistujille täysin maksuttomia, eikä osallistuminen edellytä liittymistä jäseneksi Turun Pursiseuraan. Myös optimistijollan ja jollaliivit saa veloituksetta käyttöön seuralta.

Seuran alkeiskurssilta alkoi myös 13-vuotiaan Laurin purjehdusharrastus.

”Sain jollakurssin lahjaksi kummeiltani. Innostuin purjehduksesta kurssilla tosi paljon ja jatkoin saman tien seuraavan tason kurssille. Sieltä valmentaja Venla huomasi mut ja kannusti mukaan edistyneempien viikkotreeneihin”, hän kertoo.

Laurin mukaan on vaikea sanoin kuvailla sitä, mikä purjehduksessa on niin hienoa. Pelkästään vesillä ja luonnossa liikkuminen on hänestä kivaa. Ja on harrastus tuonut monia samanhenkisiä kavereitakin. Tavoitteena hänellä on kehittyä mahdollisimman hyväksi purjehtijaksi – tähtäimenä, ei enempää eikä vähempää, purjehtia olympialaisissa joskus tulevaisuudessa.

Tutustu lasten kurssitarjontaan täällä.