Purjehduksesta harrastus

Purjehdus on mukava, monipuolinen ja liikunnallinen harrastus. Jollapurjehduksen alkeiskurssi antaakin hyvä valmiudet purjehduksen aloittamiseen. Omaa venettä ei tarvita, vaan kurssilaiset saavat käyttää seuran optimistijollia.

Turun Pursiseuran jäsenille ja OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 15% alennus kurssimaksusta

 

Lasten ja nuorten jollakurssit

Koulujen kesälomakauden myötä alkavat myös lasten purjehduskurssit. Kurssit järjestetään maanantaista perjantaihin (juhannusviikolla maanantaista torstaihin).

Alkeiskurssilla

  • tutustutaan optimistijollaan
  • opetellaan purjehduksen perusteita,yleisiä merimiestaitoja ja yleisimmät solmut
  • harjoitellaan veneen hallintaa erilaisissa tuulissa ja tilanteissa.

Harrastuksen aloittamisen ainoana edellytyksenä on uimataito ja vähintään 7 vuoden ikä.

Turun Pursiseuran purjehduksen alkeiskurssi on mukavin, turvallisin sekä helpoin tapa päästä mukaan purjehdusharrastukseen! Kaiken hauskan keskellä lapsi huomaa yhtäkkiä, kuinka helposti ja nopeasti vene kulkee pysyen silti hyvin omassa hallinnassa. Kurssin sisältö pohjautuu Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n suosituksiin, ja kurssin ohjaajat ovat koulutettuja.

Alkeiskurssin jälkeen voi siirtyä seuraaville tasokursseille (peruskurssi ja jatkokurssi).

Tähtimerkki toiminnan laadun takeena

Turun Pursiseura on saanut Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n sekä Olympiakomitean myöntämän tähtiseurastatuksen tunnustuksena laadukkaasta urheiluseuratoiminnasta lasten ja nuorten parissa. Ilo ja innostuneisuus, kuten myös kaveruus ja turvallisuus ovat avainsanoja toiminnassa.

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöihin kuuluvien seurojen laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoilleen. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

Mahdollisuus harrastaa ensin ilman kalliita harjoitusmaksuja

Alkeiskurssin läpäistyä lapsi on taidoiltaan valmis jatkamaan purjehdusharrastusta Turun Pursiseuran Optiharrastaja-ryhmässä. Lasten harrastusten kalliista hinnoista on keskusteltu viime aikoina paljon. Turun Pursiseura haluaa poiketa valtavirrasta ja säilyttää harrastamisen kynnyksen matalana tarjoamalla harrastusmahdollisuuden jokaiselle ilman korkeita harjoitusmaksuja.

Siksi viikoittaiset Optiharrastajien treenit ovat osallistujille täysin maksuttomia, eikä osallistuminen edellytä liittymistä jäseneksi Turun Pursiseuraan. Myös optimistijollan ja jollaliivit saa veloituksetta käyttöön seuralta.

Seuran alkeiskurssilta alkoi myös 13-vuotiaan Laurin purjehdusharrastus.

”Sain jollakurssin lahjaksi kummeiltani. Innostuin purjehduksesta kurssilla tosi paljon ja jatkoin saman tien seuraavan tason kurssille. Sieltä valmentaja Venla huomasi mut ja kannusti mukaan edistyneempien viikkotreeneihin”, hän kertoo.

Laurin mukaan on vaikea sanoin kuvailla sitä, mikä purjehduksessa on niin hienoa. Pelkästään vesillä ja luonnossa liikkuminen on hänestä kivaa. Ja on harrastus tuonut monia samanhenkisiä kavereitakin. Tavoitteena hänellä on kehittyä mahdollisimman hyväksi purjehtijaksi – tähtäimenä, ei enempää eikä vähempää, purjehtia olympialaisissa joskus tulevaisuudessa.