Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja

Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja on kussakin maassa paikallisen viranomaisen myöntämä lupakirja, joka oikeuttaa kuljettamaan vapaa-ajanvenettä kansainvälisillä vesialueilla. Suomessa viranomainen on Liikenne- ja viestintävirasto, Traficom.

Voit hakea kyseisen lupakirjan helposti SPV:n jäsenenä, kun täytät osaamisvaatimukset tai olet suorittanut päällikkökurssin hyväksytysti.

Hae pätevyyttä tällä lomakkeella: Huviveneenkuljettajakirjan ICC-hakemusPurjehduskoulumme rehtori Reijo Suomi voi kirjoittaa sinulle myös taitotodistuksen hakemuksen liitteeksi. Taitotodistusta tarvitset, jos haluat lupakirjan ilman kurssisuoritusta.

Hakemukseen liitetään:

• Yksi valokuva
  • Kopio ajokortista tai lääkärintodistus
  • Todistukset osaamisestasi

Toimita lomake liitteineen Turun Pursiseuran toimistoon hyväksyntää varten. Hyväksytty ja allekirjoitettu lomake toimitetaan toimistosta puolestasi Suomen Purjehdus ja Veneilyyn, joka hyväksynnän jälkeen toimittaa sen edelleen Traficomiin. Turun Pursiseuran jäsenille hakemuksen hyväksyntä ja toimitus SPV:lle maksaa 40 euroa, muille 60 euroa, lisäksi Traficom perii pätevyyskirjasta maksun. SPV:n palvelu on maksuton jäsenetu.