Pyytinkari

Sijainti: Rymättylän kunnan länsiosassa Korvenmaan ja Pyytin saarien välissä
N 60° 21,9´ – E 21° 40,6´ (WGS84), merikartta 26, Veneilykartta D 719

 

 

Omistus: oma saari vuodesta 1966, 8000 m2

Etäisyys TPS:sta: n. 17 mpk

Palvelut: Purjehtijamaja, sauna, n. 90 m laitureita, 15 poijua (kaksi isoille yli 12 t veneille), porakaivo, grillit, soutuvene, 2 optimistijollaa, sähkövalaistus rakennuksissa ja laitureilla, lataussähköpistokkeet, TV ja dvd, lasten leikkikaluja, lipputanko, käymälä

Pyytinkari on vanhin seuran saaritukikohdista. Se siirtyi seuran omistukseen v. 1966 tehdyllä kaupalla. Topografikartassa saaremme nimeksi on merkitty Suolaamonkari, mikä johtuu siitä, että paikka on aikanaan toiminut saaristolaisten kalankeruuasemana.

Saavuttaessa saarelle idästä päin on merikartassa reitti perille asti, mutta myös lännestä Lövskärin – Laupusen väylältä tultaessa pääsee Pyytinkarille niin Pyytin pääsaaren pohjois- kuin eteläpuoleltakin.

Pyytin eteläpuolelta tultaessa on kuitenkin huomattava:
– Ristiluodon koillispuolella oleva 0,5 m:n matala.
– Pyytin lounaiskulmassa olevat karikot.
– Pyytin saaren kaakkoiskulmassa on Pyytistä katsoen n. 1/3 salmen leveyteen saakka ulottuva matala (1,2 m). Ko. matala on merkitty karttoihin melko lähellä Pyyttiä olevana kivenä.
– Pyytin saaren kaakkoisimman kulman matala nokka, jossa useimmiten on silakkarysä.

Pyytinkari on turvallinen satama kaikilla tuulilla. Koillisen puoleista kaislikkorantaa lukuunottamatta ympäri saaren voi kiinnittyä isoillakin veneillä. Laituritilaa on useille kymmenille veneille. Saarella on myös erittäin hyvät ja monipuoliset oleskelutilat sekä suuret ja käytännölliset tuulelta ja sateelta suojatut tilat suurtenkin tapahtumien järjestämiseen.