Kotisatama

Turun Pursiseuran kotisatama sijaitsee Ruissalossa, Härkälänlahdella. Ruissalo on kätevän matkan päässä keskustasta ja siellä on mukava käydä talvellakin.

 

 

Turun Pursiseuran satamassa on laituri- ja telakointipaikat noin 200 veneelle. Laituripaikan hinta määräytyy veneen leveyden mukaan, talvitelakoinnin veneen pinta-alan mukaan. Laituripaikoilla kiinnitys on peräpaaluihin, paikan hintaan sisältyy sähkö ja vesi.

Sähkökäyttöisellä mastonosturilla takila nousee kevyesti ja mastokärryllä siirrät sen kätevästi suojaan mastosuuliin. Vene nostetaan kiinteällä 6,3 tonnin nosturilla satamamestarin toimesta ja siirretään traktorivetoisella kuljetuskärryllä omalla pukillaan telakointipaikalle odottamaan seuraavaa veneilykautta. Nostoajankohdan saat valita itse varaamalla ajan seuran toimistosta – veneilykauden pituuden saat meillä siis itse päättää, mikäli veneesi on alle 6,3 tonnin painoinen. Painavammat veneet nostetaan talkoilla toteutettavana yhteisnostopäivänä autonosturilla maalaiturille. Telakointialueilla on vesi- ja sähköpisteet. Nosturin luona käytettävissä on painepesuri.

Alueella on kameravalvonta ja vartiointi vuoden ympäri. Vartioinnista vastaavat seuran jäsenet.

Satamassa käytössäsi on myös septipumppu seuran hallinnoiman polttoaineaseman yhteydessä.

Turun Pursiseuran satama on ympäristöystävällinen Roope-satama. Purjehduskeskuksemme katolla on aurinkovoimala
ja pyrimmekin käyttämään satamassa mahdollisimman pitkälle uusiutuvaa energiaa,